ELS ALIMENTS



Gran varietat de productes de primera qualitat.
CARNS
Carn, peix, ous, embotits, pato…
APORTACIONS NUTRITIVES: Proteïnes animals d’alt valor biològic, Ferro, Fòsfor, vitamines del grup B, sobretot Niacina i B12.
Representa el 10% de tota la ingesta (2 raciones/día).
VEGETALS
Verdures, Hortalisses i fruites
APORTACIONS NUTRITIVES: Fibra, vitamina C, Magnesi, àcid fòlic.
Representa el 10% de tota la ingesta (4 racions/día, una de crus, una altra de cuinats i dos de fruita) .

LACTIS
Llet, yughourt, formatges
APORTACIONS NUTRITIVES: Proteïnes d’alt valor biològic. Calci, vitamines A, D i del grup B (B2 i B12).
Representa el 20% de tota la ingesta (2 raciones/día).
CEREALS I FÈCULES
Pa, arròs, dacsa, blat i derivats (pasta, brioxeria, galletes), creïlles, llegum seca (cigrons, fesols i llentilles), faves i pésols.
APORTACIONS NUTRITIVES:Sucres d’absorció lenta (molt energètics) . Proteïnes vegetals. Si són integrals aporten a més fibra i vitamines del grup B (excepte B12).
Representa el 20% de tota la ingesta (2 racions principals, a banda de les racions de pa i brioxeria).
[ssba-buttons]